ViaDia Espoo ry

Kohtaamisia Pirtin suojassa

Vohvelintuoksuisia unelmia

Vohvelin tuoksu täyttää Suoja-Pirtin asumisyksikön käytävät Leppävaarassa, kun ViaDian porukka on käynnistelemässä pop-up Vohvelikahvilaa takkahuoneessa. Useampi asukas käy ensin käännähtämässä ovella ja kurkkaamassa, mistä ihanat tuoksut oikein tulevat.

ViaDia Espoon Uusin Askelin -hankkeessa haetaan aktiivisesti yhteistyön tapoja lähialueen toimijoiden kanssa. Suoja-Pirtin uuden yksikön läheinen sijainti ViaDian matalan kynnyksen kohtaamispaikkaan nähden, innosti puhaltamaan yhteistyön käyntiin. Vohvelikahvilassa ViaDia sai vahvistuksia myös Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijalta, jolla oli meneillään aikuissosiaalityön menetelmäosaamisen opintojakso.

IMG_20200129_125636-2
Suoja-Pirtti ry tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja päihdeongelmaisille henkilöille. Lisäksi Leppävaarassa toteutetaan kuntoutusta rikosseuraamusasiakkaille.

Takkahuoneen pöydän ympärille kokoontuukin neljä Suoja-Pirtin asukasta. Esittäydytään puolin ja toisin ja nautitaan päivän tarjoiluista. Yhdessä tehdään myös unelmakarttaa, jolla peilataan asukkaiden haaveita suhteessa siihen, miten Uusin Askelin -hanke voisi olla heitä tukemassa tässä elämänvaiheessa. Yhtymäkohtia löytyykin ihan mukavasti – leipomista, retkeilyä, kohtaamisia. Yhteistyö on saatettu kivasti käyntiin.


Luonto rentouttaa - retkellä tullaan tutuiksi

 

Seuraavalla viikolla Suoja-Pirtin asukkaille onkin jo tarjolla ensimmäinen yhteinen makkaranpaistoretki Espoon Pirttimäkeen. Matkaan lähtee kolme kaveria ja ViaDialta on edustusta myös useampi henkilö. Myös sosionomiopiskelija on matkassa mukana.

Pirttimäessä on raikas pakkaspäivä ja vaikka tuuli on navakka, lämmittää aurinko tyynessä kohdassa. Esittäytymisten jälkeen tehdään metsälenkki, ihmetellen lumetonta helmikuun alkua. Luonto ja yhteinen liikunta ilahduttaa silminnähden. Lenkin jälkeen takkatuvassa on mukava paistella makkaroita ja turista yhdessä. Päivä päätetään yhteisiin lauluihin. Tutuksi on tultu, miestenpiirin toimintaa suunniteltu ja tästä on hyvä lähteä eteenpäin! 

Espoon Pirttimäen 3km kävelyreitti
Makkaranpaistoa Pirttimäen mökissä