ViaDia Espoo ry

Daniel työkokeilussa

"Itsehän siinä tulee palkituksi, kun muita saa auttaa"

ViaDia Taneli-12

ViaDia Espoo tarjoaa mahdollisuuksia myös työkokeilijoille. Daniel oli kuukauden tutustumassa toimintaan. Miksi kiinnostuit juuri ViaDiasta työkokeilupaikkana?

– Olin kuullut toiminnasta ja kiinnosti, mitä ViaDialla tehdään, varsinkin tuo ruuan jako ja auttamistyö. Ajattelin, että siltä pohjalta voisin kartoittaa sitten omaa kiinnostusta, voisiko oma ammatti tai työ tulevaisuudessa olla jotain vastaavaa, kertoo Daniel.

– Olen saanut olla ruuan jaossa mukana ja kahvilalla myös. Olen myös ollut mukana jakamassa ruokaa asuntolassa ja päässyt siinä vähän näkemään, millaista päihdetyö voi olla. Sen lisäksi olen ollut pajatoiminnassa, korjaillut pyöriä ja pesukoneita, jatkaa Daniel.

Työkokeilujakso on vastannut aika lailla sitä, mitä Daniel alussa jaksolta odottikin. Lisäksi se, että on päässyt tapaamaan päihdeasiakkaita, on avannut silmiä, että sen kaltainen työ voi olla vaativaakin. Työympäristö ViaDialla on ollut hänen mielestään parasta, mitä toivoa voi, ja hän on pitänyt siitä, että hengelliset asiat kulkevat työssä mukana, vaikka niistä ei aina puhuttaisikaan. Yhteiset aamurukoukset ovat myös olleet Danielille mieluisia.

– Ehkä lisää vielä tutustumista ja sen jälkeen koulutuksen miettimistä, vastaa Daniel kysymykseen tulevaisuuden suunnitelmistaan. Mahdollinen alalle hakeutuminen vaikuttaisi edelleen kiinnostavan nuorta miestä. Mitä haluat sanoa jollekin toiselle, jota kiinnostaisi tulla jollain tavalla tähän toimintaa mukaan? 
-No kuka tämmöistä tykkää tehdä, niin kyllä tässä hyvät mahdollisuudet auttamistyöhön on. Itse tulee palkituksi siinä, kun muita saa auttaa.